dilluns, de març 16, 2015

Paddy O'Connell , un dels nostres

Moltes són les figures que han ajudat al Barça a arribar fins on ha arribat. Algunes han passat a la història i tenen un record constant a la iconografia culé (amb menor  o major mesura personatges com Gàmper, Samitier, Ramallets o Kubala).
D'altres l'oblit s'ha apoderat de la seva figura. Aquest és el cas de l'irlandès Patrick O'Connell, el que va ser entrenador del FC Barcelona durant la guerra civil, i que va tenir un paper capdal en la supervivència del club durant aquella etapa tant difícil pel club i pel país.
Malauradament Patrick O'Connell va acabar malvivint a Londres, tot i tenir un pas significatiu pel món del futbol, jugant a equips com el Celtic de Belfast, el Manchester United o el Newcastle i entrenant equips com el Racing de Santander , sent l'entrenador de l'únic Betis campió de lliga, o amb el seu pas pel Barça.
Per tot això és especialment destacable la feina de la Fundació que porta el seu nom i que intenta recuperar la memòria d'aquest irlandès il·lustre. Aquesta fundació ja ha conseguit el suport de la majoria de clubs per on va passar O'Connell per promoure la seva figura, inclós el FC Barcelona.

Aquí un reportatge molt interessant sobre O'Connell que va emetre el canal gaèlic de la televisió pública irlandesa: