dissabte, de gener 30, 2016

ÇARSI des de les graderies lluitant contra Erdogan


Istanbul transmet passió. Passió en els que hi viuen o passió en els que la visiten. Passió als carrers i a les graderies del futbol o del bàsquet. I passió política.

Aquesta passió s'ha vist reflectida en les revoltes que els darrers anys la ciutat ha viscut en contra del règim d'Erdogan. I especialment significativa va ser la revolta contra la construcció d'un gran centre comercial al Parc Taksim Gezi. Una revolta popular que va aconseguir aturar aquell projecte megalòman.

Un dels fets que va destacar d'aquella revolta va ser l'unió dels diferents grups de suporters dels equips de la ciutat d'Istambul. Rivals a mort normalment, els seguidors del Fenerbahçe , Galatasaray y Besiktas van aconseguir deixar les seves diferències de banda per intentar tumbar els plans d'Erdogan. D'aquest fet se'n va fer un documental que va ser presentat a la darrera edició del festival Offside de Barcelona, el documental Istanbul United.

Entre aquells grups, relacionats amb el món del futbol, destacaven els anarquistes del Çarsi, un dels grups més actius a l'estadi Fatih Tarim del Besiktas. Aquí ens expliquen una mica millor la seva història.