divendres, de maig 15, 2009

A Espanya es censura







Un cop més s’ha fet palès que pels nacionalistes espanyols el rei, la bandera i l’himne són intocables.
Durant la retransmissió de la Final de la Copa del Rei 2009 vem poder constatar com és la democràcia a l’Estat espanyol quan es tracten temes cabdals per la continuïtat de l’Estat.
Va ser antològica la censura que va mostrar RTVE durant la interpretació de l’himne espanyol i de la sonora xiulada que majoritàriament el públic del Bilbao i del Barça a l’himne i al Rei dels espanyols. Com que en aquest cas no ho podien amagar, van decidir no emetre-ho. Sense tenir en comte que avui en dia, un acte en el qual hi van assistir més de 60.000 persones i que va ser transmès per més ràdios i televisions, era molt difícil d’amagar el què hi passa.
D’una banda, l’omissió del moment en el què el públic que hi havia a l’Estadi de Mestalla va mostrar la seva opinió sobre el Rei i sobre l’himne espanyol, que no va ser transmesa en directe. A la televisió pública de quin país no s’emet l’himne nacional i l’entrada del cap d’estat en un dels esdeveniments esportius més importants de l’any? Que no ens vulguin fer creure que va ser un error humà...
D’altra banda, l’emissió ridícula que es va fer posteriorment en diferit d’aquell moment. Manipulació del volum de l’himne, i manipulació en les imatges. Un augment exagerat del so i la mostra de l’únic espectador que hi havia al Camp que es va emocionar sentint la Marxa Reial. Curiosament un seguidor de l’Athletic que era de la Penya del Bierzo.
La posterior destitució del cap d’esports de RTVE sembla ridícula. Algú s’empassa que la decisió de no emetre aquelles imatges van ser d’aquell pobre cap de turc?
En fi, si això ho hagués fet Hugo Chávez, m’hagués agradat veure la reacció dels democràtics mitjans de comunicació espanyols.