dijous, d’abril 30, 2009

Selecció Catalana de Curses de Muntanya


S’acaba de publicar, a diversos mitjans de comunicació, un manifest dels corredors de la selecció catalana de curses de muntanya i de diversa gent vinculada a l’excursionisme, en suport a les seleccions catalanes i en contra de la política de la nova Federació Catalana d’Entitats Excursionistes que renuncia a participar als campionats del món representant Catalunya, claudicant davant les amenaces de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada.
Una de les seleccions catalanes amb més èxit a nivell internacional ha estat la de curses de muntanya, que ha estat campiona del món per equips i a nivell individual, i ara veu com, per la incompetència dels seus dirigents i per l’agressivitat dels dirigents espanyols, no podrà tornar a participar oficialment.
Per un cop, els esportistes d’aquest país prenen la davantera per mostrar clarament les seves preferències i exigeixen una rectificació immediata a la Federació catalana davant d’un canvi que ha vingut imposat per les cúpules de les federacions espanyoles i catalanes i que no es pot justificar de cap manera. ( http://multimedia.avui.cat/pdf/09/0429/090429diari053.pdf )