diumenge, de desembre 12, 2010

Zulu's Warriors


Un parell de setmanes endarrere , durant un partit de la Carling cup entre el Birmingham City i l'Aston Villa , es van produir greus incidents entre les aficions dels dos equips.

Tot i que Birmingham no tingui la fama de ser una de les ciutats amb més violència futbolera , en comparació amb aficions com la del Manchester United , West Ham , Chelsea o Millwall , al final dels anys setanta va tenir un fenomen únic dintre les firms britàniques que irrompien amb violència en els camps de futbol durant aquells anys.

L'aparició dels Zulu's Warriors en les grades del Saint Andrew Stadium , estadi del Birmingham City , va significar el primer grup de hooligans els membres dels quals eren originaris de diferents ètnies. Aquest fet era sorprenent , tenint en compte que dintre del hooliganisme britànic el racisme i la xenofòbia tenien una presència més que arrelada i molts cops les víctimes de les firms eren gent d'origen africà o asiàtic.

El creixement dels Zulu's va fer que ràpidament fossin una de les bandes més temudes a Anglaterra, ja que per allà on passaven i sota el crit de " Zulu , Zulu " deixaven la seva petjada. Però sense cap mena de dubte els enfrontaments més coneguts van ser contra els seus màxims rivals , els seguidors de l'Aston Villa, el màxim rival ciutadà.