dimecres, de febrer 15, 2012

Ginobili actua com un Pizarro qualsevol...



Com un coló més Manu Ginobili, possiblement el millor jugador de bàsquet argentí de tots els temps,  ha decidit fer fora de casa seva els indis maputxes.
Sembla ser que l’any 2004 Ginobili va comprar unes terres  a la Villa la Angostura, el ben mig de la Patagònia argentina,  en una zona tranquil·la i privilegiada i amb la presència d’uns llacs que el fan un paratge únic.
Segons sembla el jugador no sabia que aquelles terres eren reivindicades per la comunitat maputxe i que havia estat el mateix govern argentí qui el 1902 els hi havia atorgat el dret a viure en aquelles terres.
Doncs el jugador dels San Antonio Spurs ara demana el desallotjament complet dels indis de la zona, els quals considera que mai han existit com a comunitat i no només això, sinó que els seus orígens són xilens i no argentins. Com si els maputxes haguessin arribat quatre dies abans i formessin part de les noves migracions...
De moment Ginobili ha portat a judici a la comunitat, i segons l’ODHI (Observatorio de los Derechos de los Pueblos Indígenas) la cosa no fa gaire bona pinta...
Desgraciadament la comunitat maputxe de la zona ja està acostumada a l’assetjament constant i amb violència per part de rics propietaris que volen les terres per ells sols i que no els volen veure en aquella zona.
Ginobili demostra ignorància o mala fe... Potser en un principi es podria parlar d’ignorància, però la insistència en la demanda és una mostra de mala fe, cosa que encara fa més greu el tema.
Un cop més un esportista d’elit que viu en una posició dominant per sobre del bé i del mal.
Per més informació:  http://odhpi.org/