dijous, de novembre 13, 2008

Vassallatge català


A vegades sembla increïble la personalitat d’alguns catalans. No em deixa de sorprendre l’actitud de gent com el president de la Federació Catalana de Futbol, Ricardo Campoy.
Ricardo Campoy va accedir a la presidència de la Federació aquest mes de juny. Provinent de la Vicepresidència d’aquella entitat, va arribar al capdavant de la institució després d’aprofitar els moments de divisió que van existir durant els anys que Jordi Roche va ser el màxim representat de l’entitat.
Campoy va arribar donant la paraula de que hi hauria eleccions per l’octubre o novembre d’aquest any (http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=523135&idseccio_PK=1055 ) . De moment aquestes eleccions no es veuen per enlloc, i sembla que el senyor Campoy no podrà complir la seva paraula.
Aquesta setmana el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel Villar, ha estat per Catalunya. A diferència de la federació catalana, l’espanyola sí que està en un període electoral i Villar ha vingut a veure si obtenia el suport dels clubs catalans. Campoy, com a màxim responsable del futbol català, ràpidament ha corregut a anunciar el suport total del futbol català a l’actual president de l’espanyola.
A diferència de Roche, que va tenir una posició d’enfrontament amb Villar, Campoy acaba de fer una mostra de vassallatge indignant per aquells que seguim el futbol català de prop. És que Ricardo Campoy ja no recorda la prohibició del partit de futbol entre la selecció catalana i la dels EUA? És que Campoy no recorda els pals a les rodes que constantment han posat a la possibilitat que la selecció nacional de Catalunya pugui realitzar algun partit més a part de la costellada nadalenca?
Ens hem de creure cegament la promesa de Villar de que Catalunya podrà jugar partits en dies FIFA? Si fa tot just un any el mateix senyor Villar negava aquesta possibilitat...
Aquestes adoracions sobtades i uniformes cap a personatges que fins fa quatre dies eren criticats, si més no les poso sota sospita.